Global Graphics Software
Innovative software components for digital print

News Release

19 September 2017

Global Graphics optimaliseert productiviteit voor nieuwe etikettenworkflow van Durst

Cambridge (VK), 19 september 2017: Global Graphics Software kondigt vandaag aan dat Durst Group heeft gekozen voor de Harlequin RIP® en de screening engine ScreenPro™ voor de optimalisering van datadoorvoer in Durst Symphony™, de nieuwe workflow van Durst.  Symphony zal de Durst Tau 330 digitale en verpakkingspersen aansturen, waaronder Dursts nieuwe Tau 330 RSC, die zal worden getoond op Labelexpo Europe in Brussel (25 – 28 september, Durst-stand 8B26 in zaal 8).

Global Graphics is een ontwikkelaar van platforms voor digitaal printen, waaronder de Harlequin RIP®, en Durst is een fabrikant van geavanceerde digitale print- en productietechnologieën.

Durst koos voor Harlequin vanwege zijn vermogen om hoogwaardige output te produceren op hoge snelheid en vanwege zijn consistentie en betrouwbaarheid.  De Durst TAU 330 RSC draait met 78 lin. meter/min voor 8-kleurenscheiding met printresolutie 1200 x 1200, en doordat Harlequin grote hoeveelheden variabele data moeiteloos kan renderen, kunnen zelfs de meest veeleisende afdrukschema’s worden gehaald.

De BreakThrough-engineeringservice van Global Graphics speelde eveneens een rol bij het besluit van Durst, "ter ondersteuning van integratie en productontwikkeling", aldus Global Graphics-directeur Gary Fry.

Global Graphics heeft aan het project gewerkt met de systeemintegrator van Durst, Prepress Digital, die in Lienz (Oostenrijk) is gevestigd.

Hans Peter Schneeberger, managing director van Prepress Digital, zegt: "Harlequin biedt Durst volledige autonomie in zijn keuze van functies en de mate van aanpassing.  Het heeft ons de nodige flexibiliteit bij het ontwikkelen gegeven – je kunt bijvoorbeeld eenvoudig tools van derden integreren – en het feit dat het schaalbaar is, was een belangrijke factor voor ons omdat onze taak was een workflow te creëren die elk soort apparaat kan aansturen."

Christoph Gamper, CEO van Durst Group: "Onze gebruikers zullen heel blij zijn met de verbeterde snelheid en prestaties die ze met Symphony krijgen. De combinatie van Harlequin en ScreenPro optimaliseert de datadoorvoer en biedt ze een platform voor het verwerken van variabele data in de toekomst, zelfs als ieder etiket anders is.  We hebben een ultramoderne gebruikersinterface ontwikkeld waarmee de gebruiker specifieke toepassingsfuncties snel en makkelijk kan bedienen."

Harlequin is de snelste renderer op de markt die fabrikanten de mogelijkheid biedt de nominale motorsnelheid uit hun persen te halen en leveranciers van afdrukdiensten in staat stelt een aanzienlijk hogere productiviteit te bereiken. ScreenPro geeft een significante verbetering in outputkwaliteit voor digitale inkjetpersen en kan worden afgestemd op specifieke pers/media-combinaties.

Editors notes

Over Global Graphics
Global Graphics (Euronext: GLOG) http://www.globalgraphics.com is een toonaangevende ontwikkelaar van platforms voor digitaal printen, waaronder de Harlequin RIP®. Klanten zijn onder andere HP, Canon, Delphax, Roland, Kodak en Agfa. De oorsprong van het bedrijf ligt in 1986, in de iconische universiteitsstad Cambridge. Het grootste deel van het R&D-team bevindt zich nog steeds in deze regio. Lettertype-ontwikkelaar URW++ Design and Development GmbH en de specialist op het gebied van industriële printkopdriveroplossingen, Meteor Inkjet, zijn dochterondernemingen van Global Graphics PLC. Global Graphics heeft kantoren in: Boston (VS), Tokio (Japan) en Hamburg (Duitsland).

@Global_Graphics
#HarlequinRIP Global Graphics, Harlequin, het Harlequin-logo, de Harlequin RIP, Harlequin VariData, Harlequin Parallel Pages, Harlequin Contour Processor zijn handelsmerken van Global Graphics Software Limited die mogelijk in bepaalde rechtsgebieden zijn geregistreerd.  Global Graphics is een handelsmerk van Global Graphics PLC dat mogelijk in bepaalde rechtsgebieden is geregistreerd. PostScript is een handelsmerk van Adobe Systems Incorporated dat mogelijk in bepaalde rechtsgebieden is geregistreerd. Alle andere merk- en productnamen zijn de geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

Contact

Jill Taylor, Corporate Communications Director Global Graphics Software
Jill.taylor@globalgraphics.com
Tel.: +44 (0)1223 926489
Tel. VS: +1 978 631 0414
Skype: gg.jill.taylor

Paula Halpin, PR & Marketing Executive
Global Graphics Software
Paula.halpin@globalgraphics.com
Tel.: +44 (0)1223 926017
Tel. VS: +1 781 996 4201
Skype: gg.paula.halpin