Global Graphics Software
Innovative software components for digital print

News Release

25 September 2017

Global Graphics breidt relatie met HP Indigo uit met persen voor etiketten en verpakkingen

Labelexpo, Brussel, 25 september 2017: Global Graphics (Euronext: GLOG), een toonaangevende ontwikkelaar van platforms voor digitaal afdrukken, waaronder de Harlequin RIP®, maakt vandaag bekend dat de relatie met HP Indigo is uitgebreid en nu ook het HP Indigo-assortiment van persen voor etiketten en verpakkingen omvat.

De Harlequin RIP is gekozen als de RIP-engine in de HP Production Pro voor Indigo Labels & Packaging. Dit is de nieuwe digitale front-end (DFE) van HP die speciaal is ontworpen om alle persen voor digitale etiketten en verpakkingen van HP Indigo aan te sturen. De HP Indigo WS6800 wordt de eerste pers die optioneel wordt uitgerust met de HP Production Pro. Dit zal later worden uitgebreid met de persen HP Indigo 8000, HP Indigo 20000 en HP Indigo 30000.  Deze persen produceren etiketten, vouwdozen, flexibele verpakkingen en krimpkousen en vereisen een krachtige digitale front-end om de prestaties en veelzijdigheid te garanderen die converters en drukkerijen nodig hebben, vooral nu er steeds meer vraag is naar variaties in deze sector.

De Harlequin RIP biedt alle RIP-voorzieningen voor de DFE die wordt toegepast in de hele reeks commerciële HP Indigo-persen.  Deze persen staan bekend om hun uitzonderlijke ‘digitale offset’-kwaliteit en hoge productiviteit, en worden gebruikt voor diverse toepassingen, zoals fotoalbums, direct marketing en uitgeverijen.

Gary Fry, directeur van Global Graphics, zegt: "We hebben al langere tijd een goede relatie met HP Indigo. Het doet ons goed dat de Harlequin RIP, evenals onze partnerschapsbenadering van engineering en support, zoveel indruk heeft gemaakt op HP Indigo in de commerciële printruimte dat het gebruik ervan nu wordt uitgebreid naar de persen voor etiketten en verpakkingen."

Roy Faigenbloom, productmanager van HP Indigo, zegt: "De technologie van Global Graphics heeft zich bewezen in de praktijk. Vandaag de dag hebben we duizenden klanten die commerciële persen gebruiken met de op Harlequin gebaseerde HP Production Pro. Harlequin biedt de benodigde rekenkracht om de workflows voor etiketten en verpakkingen aan te sturen en Global Graphics heeft zichzelf bewezen als een zeer responsieve technologiepartner."

Global Graphics en HP Indigo sloegen de handen ineen om ervoor te zorgen dat converters die een nieuwe pers installeren naast een bestaand model het volume van de output kunnen evenaren, ongeacht hun reeds aanwezige HP-oplossing: een belangrijke factor voor gereguleerde markten. Ze zullen hierna ook in staat zijn om dezelfde kleur te produceren, waaronder geëmuleerde huisstijlkleuren, terwijl ze optimaal profiteren van de snelheid van de Harlequin RIP.  

HP Production Pro is gebaseerd op de beproefde basis van Production Pro met de Harlequin RIP, Esko Color Engine en cloudconnectiviteit van PrintOS. De Production Pro biedt een vast aanspreekpunt voor de bediener van de pers om de workflow van het afdrukken te beheren en te stroomlijnen.  Hiermee kunnen er indien nodig extra prestaties worden toegevoegd aan de digitale persen van HP Indigo: een unieke eigenschap waarbij de RIP-hardware wordt opgeschaald naar 8x de standaard configuratie voor een verbeterde RIP-capaciteit en voor het bedienen van meerdere persen via één server.  

Bij de introductie van de HP Production Pro in 2002 kondigde Global Graphics haar samenwerking met HP aan, die bestond uit de levering van printsoftware voor printservers van HP Indigo.  De samenwerking tussen de twee bedrijven werd in 2004 verstevigd toen Global Graphics de handen ineensloeg met HP om de Harlequin RIP te introduceren als de standaard on-board RIP die bij elke digitale HP Indigo 5000-pers werd geleverd. Tijdens de IPEX 2010 werd er een nieuwe overeenkomst ondertekend waarbij Harlequin werd geleverd aan de DFE’s achter de commerciële persen van HP Indigo en IHPS-apparaten (HP PageWide Industrial).

De Harlequin RIP staat bekend om zijn hoogwaardige prestaties en betrouwbaarheid, met name in productie-intensieve omgevingen.  Het is de industriële maatstaf geworden voor snelheid, zelfs bij complexe workflows waarbij er grotere hoeveelheden gegevens dan ooit tevoren worden overgedragen.  Terwijl variabele gegevens nog voor een relatief klein deel van de etiketten en verpakkingen worden gebruikt, zal dit naar verwachting toenemen. Harlequin beschikt over een functie, Harlequin VariData™, die deze bestanden kan verwerken en die ervoor zorgt dat printtaken nog steeds op hoge snelheid worden uitgevoerd.

@Global_Graphics
#HarlequinRIP

Editors notes

Over Global Graphics
Global Graphics PLC (Euronext: GLOG) http://www.globalgraphics.com is een toonaangevende ontwikkelaar van platforms voor digitaal drukwerk, waaronder de Harlequin RIP®. Klanten zijn onder andere HP, Canon, Delphax, Roland, Kodak en Agfa. De oorsprong van het bedrijf ligt in 1986, in de iconische universiteitsstad Cambridge. Het grootste deel van het R&D-team bevindt zich nog steeds in deze regio. De letteruitgeverij URW++ Design and Development GmbH en de specialist op het gebied van industriële printkopdriveroplossingen, Meteor Inkjet, zijn dochterondernemingen van Global Graphics PLC.  Global Graphics heeft kantoren in: Boston, VS; Tokyo, Japan; en Hamburg, Duitsland. Harlequin, het Harlequin-logo, de Harlequin RIP, zijn handelsmerken van Global Graphics Software Limited en zijn mogelijk gedeponeerd in bepaalde rechtsgebieden. Global Graphics is een handelsmerk van Global Graphics PLC dat in bepaalde rechtsgebieden gedeponeerd kan zijn. Alle andere merk- en productnamen zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

Contact

Jill Taylor, directeur bedrijfscommunicatie Global Graphics Software
Jill.taylor@globalgraphics.com
Tel +44 (0)1223 926489
Tel VS: +1 978 631 0414
Skype: gg.jill.taylor

Paula Halpin, directeur PR & Marketing
Global Graphics Software
Paula.halpin@globalgraphics.com
Tel: +44 (0)1223 926017
Tel VS: +1 781 996 4201
Skype: gg.paula.halpin